14 Jan

Welke staande lamp past goed in jouw industriƫle interieur? Bekijk hier 10x industriƫle vloerlampen

Staande industriële lampen kopen

Staande industriële lampen zijn een geweldige optie voor degenen die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele verlichting voor hun huis of werkruimte. Deze lampen zijn gemaakt van robuuste materialen zoals metaal en staal, waardoor ze zowel sterk als duurzaam zijn. De industriële stijl van deze lampen voegt een unieke look toe aan elke kamer, en ze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Bovendien zijn industriële lampen zijn geweldig voor verlichting van lees- of werkruimte. Bij het kopen van een industriële lamp, is het belangrijk om te overwegen de grootte van de kamer en de functie van de lamp. Er zijn verschillende soorten industriële lampen beschikbaar, zoals tafellampen, vloerlampen en pendellampen. Dus er is voor ieder wat wils. Kies een lamp die het beste bij uw stijl en wensen past.

Wat is de industriële woonstijl?

De industriële woonstijl is een interieurontwerpstijl die is geïnspireerd op de esthetiek van oude fabrieksgebouwen en industriële ruimtes. Dit betekent vaak het gebruik van ruwe, onbehandelde materialen zoals metaal, beton en hout. Deze materialen geven de ruimte een stoere, robuuste uitstraling. Het is ook kenmerkend voor de stijl om gebruik te maken van open ruimten en hoge plafonds met grote raampartijen, geaccentueerd door metaal of houten balken. Meubels en accessoires in de industriële woonstijl zijn vaak geselecteerd om hun functionele en eenvoudige esthetiek, zoals houten werkbanken, metalen stellingen en vintage bureaus. De kleurpaletten die vaak in de industriële stijl worden gebruikt zijn vaak rustiek en neutraal, zoals grijs, zwart, wit en houttinten.

Industriële staande lamp kopen

Een industriële staande lamp is een geweldige optie voor degenen die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele verlichting voor hun huis of werkruimte. Deze lampen zijn gemaakt van robuuste materialen zoals metaal en staal, wat hen duurzaam en sterk maakt. De industriële stijl van deze lampen voegt een unieke look toe aan elke kamer en ze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Als je een industriële staande lamp koopt, is het belangrijk om te overwegen de grootte van de kamer en de functie van de lamp. Een grote lamp kan een geweldige statement piece zijn voor een grote woonkamer, terwijl een kleinere lamp beter zou passen in een kleiner kantoor of leeshoek. Er zijn verschillende soorten industriële staande lampen beschikbaar, zoals vloerlampen, schemerlampen en boomstamlampen. Dus er is voor ieder wat wils. Kies een lamp die het beste bij uw stijl en wensen past.

Welke type industriële staande vloerlampen passen het beste?

Er zijn verschillende soorten industriële staande vloerlampen beschikbaar, elk met hun eigen unieke look en functionaliteit. Hieronder een paar populaire opties:

  • De Pipestand: Dit is een klassiek industrieel ontwerp, bestaande uit een metalen frame in de vorm van een pijp met een lamp er bovenop. Deze lampen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende afmetingen en stijlen, waardoor ze een geweldige optie zijn voor elke ruimte.
  • De Scissor-arm lamp: Dit is een ander populair ontwerp, waarbij de lamp wordt gehouden door een metalen frame dat lijkt op een paar scharen. Deze lampen zijn vaak verstelbaar, waardoor ze een geweldige optie zijn voor verlichting van specifieke delen van een kamer.
  • De Boomstam lamp: Deze lampen zijn gemaakt van een echte of namaak boomstam en worden vaak gecombineerd met metaal voor de armaturen. Dit type lamp is een geweldige optie voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijke touch in hun interieur
  • De Arcs-vloerlamp: Dit is een modern industrieel ontwerp bestaande uit een metalen frame in de vorm van een boog met een lamp bovenop. Deze lampen zijn vaak verstelbaar, waardoor ze een geweldige optie zijn voor verlichting van specifieke delen van een kamer.

Al met al, de keuze hangt af van de stijl en het gebruik van de kamer, de beschikbare ruimte en de persoonlijke voorkeur. Kies een lamp die het beste bij uw stijl en wensen past.

Materialen voor staande lampen

Staande lampen kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten materialen, waaronder metaal, hout, glas, katoen en leer. Metaal is een veelgebruikt materiaal voor industriële stijl lampen, vanwege de duurzaamheid en sterkte van metaal. Houten lampen zijn vaak gebruikt voor een natuurlijke touch en kunnen worden gecombineerd met metaal voor een industriële look. Glas kan worden gebruikt voor een elegante look en katoen of leer wordt vaak gebruikt voor een rustieke of bohemian stijl. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en esthetiek, dus de keuze hangt af van de stijl en functionaliteit die je zoekt.

Fitting in de spotlight staande lamp

Fittingen zijn de mechanismen in een staande lamp waar de lamp zelf in wordt geplaatst. Er zijn verschillende soorten fittingen die gebruikt kunnen worden in een staande lamp. Een van de meest populaire is de E27 fitting, dit is een standaard grootte lamp die past in de meeste staande lampen. Dit type fitting is geschikt voor lichtbronnen zoals gloeilampen, spaarlampen en LED-lampen. Een andere populaire fitting is de E14, dit is een kleinere fitting en geschikt voor kleinere lampen zoals tafellampen. Er zijn ook grote fittingen zoals de E40, deze zijn vaak gebruikt in straatverlichting of in grote industriële lampen.

Het is belangrijk om te zorgen dat de fitting van de lamp past bij de lamp zelf, zodat je zeker bent van een juiste werking en veiligheid. Als je twijfelt over welke fitting je nodig hebt, kun je altijd contact opnemen met de fabrikant of de verkoper van de lamp om te vragen naar de juiste fitting. Een juiste fitting zorgt ervoor dat de lamp veilig en efficiënt kan functioneren en geeft de ruimte de juiste verlichting

Enkelpoot lampen of driepoot lampen

Enkelpoot lampen zijn een soort staande lampen die zijn ontworpen met slechts één poot of voet. Dit maakt ze een eenvoudig, maar stijlvol ontwerp en ideaal voor kleinere ruimtes of als accentverlichting. Enkelpoot lampen zijn vaak verkrijgbaar in een brede variatie van stijlen, van klassiek tot modern, en zijn gemakkelijk te verplaatsen naar verschillende posities in een kamer.

Driepoot lampen, zoals de naam al aangeeft, hebben drie poten waarmee ze staan. Dit maakt hen stabieler en geschikter voor grotere ruimtes of als een hoofdverlichting. Driepoot lampen zijn ook vaak verkrijgbaar in verschillende stijlen, van industrieel tot retro. Dankzij hun stabiliteit kunnen ze ook grotere of zwaardere lampen dragen.

In termen van verlichting, beide types lampen zijn geschikt voor een verscheidenheid van toepassingen, afhankelijk van de grootte van de kamer, de verlichting die nodig is en de stijl die je wilt creëren. Bij het kiezen tussen een enkelpoot of driepoot lamp is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte, de stijl van de lamp en de verlichting die nodig is.

Lampenkappen

Lampenkappen zijn bedekkingsstukken die over een lichtbron worden geplaatst om licht te diffunderen of te richten, of om de lichtbron zelf te verbergen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en materialen, zoals stof, glas, papier en metaal. Sommige lampenkappen zijn ontworpen voor decoratieve doeleinden, terwijl andere zijn gemaakt om functionele redenen zoals het verminderen van schittering of het richten van het licht.

Industriële staande lampen aanschaffen

Industriële staande lampen zijn een populaire keuze voor thuis en in commerciële ruimtes vanwege hun robuuste en stoere uitstraling. Ze zijn vaak gemaakt van metaal, zoals staal of messing, en hebben vaak een vintage of retro uiterlijk. Bij het aanschaffen van een industriële staande lamp is het belangrijk om te overwegen waar de lamp geplaatst zal worden, hoeveel licht nodig is en welk ontwerp het beste bij de ruimte past. Het is aan te raden om een lamp te kiezen met een dimmer, zodat je de helderheid kunt aanpassen aan je wensen.

+